1. Головна
    1. Події
      1. Чому Богуслаєв сказав «нісенітниця», або можуть прокурори керувати
Чому Богуслаєв сказав «нісенітниця», або можуть прокурори керувати

Номер оголошення 220813

Опис

Цікавий розклад: чистий прибуток «Мотор Січ» за чотири роки — з 2013-го по 2016-й — склав 43,69 млрд. грн., де сума нібито вкрадених коштів (звичайно, з доходу приватного акціонерного товариства) склала 350 млн., що відповідно дорівнює 0,8 % від отриманого доходу.

Багато це чи мало? Звичайно, для простої куховарки або кондитера — це скандальна цифра або перебуває за межами мрій. Для патологічних жлобів і клептоманів — цифра, що викликає розлад психіки. Для менеджменту транснаціональної корпорації — це всього лише незначні 0,8% неминучих ризикових втрат.

Багато це чи мало? Зіставимо світову практику просування не самого брендового товару «Мотор Січі» на світові ринки. Середньозважені витрати складають у цьому випадку до 12% від чистого доходу, і це ми говоримо лише про договори комісій (без реклами і так званих непередбачених витрат).

Дивимося, що витрачає в цьому випадку «Мотор Січ»: 2,59 млрд грн. або 5,94%. Якби менеджмент хотів вкрасти 0,8 % він просто б приплюсовал до 5,94% , домовився б з будь-яким торговим посередником і отримав би чистоганом в будь-якому офшорі, без шуму і пилу, до взаємної радощів продавця і покупця. Кожен менеджер, навіть не дуже великої компанії, будь-якої країни може це підтвердити. От тому й говорить В'ячеслав Богуслаєв «нісенітниця собача».

Тепер більш серйозно. 27 тисяч працівників підприємства «Мотор Січ» за чотири роки — з 2013-го по 2016-й — отримали 4,7 млрд грн. зарплати, 2,02 млрд грн. соціальних виплат. Якщо приплюсувати витрачені гроші акціонерів на прямі податки 3,18 млрд грн. і 6,44 млрд грн. на оплату товарів, робіт, послуг, виходить 16,5 млрд грн. До цього слід додати за чотири роки внутрішній ПДВ та податки на дивіденди, податки з прибутку від торгівлі акціями. Зіставимо це з нібито вкраденими 350 млн грн. — знову отримаємо «нісенітниця».

Далі: http://pravda.in.ua/blogs/pochemu-boguslaev-skazal-chush-ili-mogut-li-prokurori-upravlyat-ekonomikoy/

Додаткова інформація
Ціна договірна По будь-яким питанням стосовно цього оголошення, дзвоніть за номером
Відгуки

Відгуки клієнтів по цьому оголошенню відсутні.

Ми будемо Вам дуже вдячні якщо Ви залишите перший.

Залишити відгук

Написати автору

Деякі автори вважають за краще контактувати через email.

Тут Ви можете написати їм. Написати автору
Схожі оголошення

© 2001-2024 ПриватМаркет маркетплейс | оголошення Запоріжжя та Запорізької області приватних осіб та організацій (в минулому privatmarket.ua) в усіх регіонах України (крім тимчасово окупованих територій). Всі права захищені.

Використання сайту, у тому числі подача оголошень, означає згоду з користувальницькою угодою.

Ця дошка оголошень вже 15 років працює на обладнанні замовленому на сайті Сервери України

ПриватМаркет маркетплейс | оголошення Запоріжжя та Запорізької області приватних осіб та організацій (в минулому privatmarket.ua)