Речовина, отключающее дію генів

Номер оголошення 148501

Опис

Фермери можуть використовувати такі вимикаючі гени речовини для прискорення росту, посилення поживності рослин, захисту їх від комах і вірусів. Така техніка дає можливість змінити ознаки рослин, остовляя їх ДНК без змін.

«Речовину можна використовувати відразу, не потрібно чекати роками, поки що модифікують ДНК або ж виведуть новий сорт», — говорить Девід Болкомб з Кембриджа, який вивчає технологію придушення експресії генів у рослинах. При цьому одне речовину можна використовувати на різних видах та сортах.

А компанії, на кшталт «Monsanto Company», вже розробляють подібні речовини, які проникають всередину комах і вбивають їх, відключаючи певні життєво необхідні гени.

Вчені з університету Квінсленда в Австралії зуміли досягти тривалого ефекту вимикання генів всередині рослинних клітин. Вони захистили рослини тютюну від дії вірусу на 20 днів за допомогою лише одного застосування вимикального гени речовини. Така техніка дозволяє змінити різні ознаки в рослинах, але вчені поки не проводили подібних експериментів, зосередившись на технології захисту врожаю.

Вимикання генів використовує систему природного захисту. Коли віруси впроваджуються в клітини, клітини вирізають частину РНК вірусів для виробництва невеликих зразків двухцепочной РНК, які використовують для розпізнавання і знищення будь-РНК, що збігаються зі зразком. Без вірусної РНК немає вірусних білків, а отже, віруси не можуть розмножуватися.

РНК-інтерференція може використовуватися для блокування будь-яких протеїнів. Спроби створити ліки на основі цієї технології для людей поки не увінчалися успіхом, так як при введенні в кров РНК швидко розпадаються. А в рослинах це працює так:

  • позитивно заряджені глиняні наночастинки, зроблені з хлориду магнію, наприклад, зв'язуються і захищають негативно заряджені РНК.

  • з часом частинки взаємодіють з вуглекислим газом і розпадаються, повільно випускаючи РНК.

Віруси рослин є проблемою для сільського господарства по всьому світу і в Україні, і жодна з існуючих зараз коштів не спрямоване безпосередньо на них. Фермери зрозуміло можуть вирощувати стійкі до вірусів сорту, якщо, звичайно, такі існують, або вбивати організми-переносники, начебто попелиць. Так що, якщо антивірусне речовина покаже себе добре в польових умовах, воно буде вкрай витребуваним.

Правда, є велика проблема — вартість.

Глиняні наночастинки дешеві, а ось виробництво РНК дорого. Пару років тому один грам такого речовини, якого вистачило б на маленьке поле, коштував 100 000 доларів. Але це швидко змінюється. Наприклад, компанія Apse націлена налагодити масове виробництво РНК всього по 2 долари за грам.

Речовина, вимикаючі гени, будуть безпечніше звичайних пестицидів. РНК не може проникнути крізь людську шкіру і швидко розкладається в тілі.

Додаткова інформація
Ціна договірна По будь-яким питанням стосовно цього оголошення, дзвоніть за номером
Відгуки

Відгуки клієнтів по цьому оголошенню відсутні.

Ми будемо Вам дуже вдячні якщо Ви залишите перший.

Залишити відгук

Написати автору

Деякі автори вважають за краще контактувати через email.

Тут Ви можете написати їм. Написати автору
Схожі оголошення

© 2001-2024 ПриватМаркет маркетплейс | оголошення Луганська та Луганської області приватних осіб та організацій (в минулому privatmarket.ua) в усіх регіонах України (крім тимчасово окупованих територій). Всі права захищені.

Використання сайту, у тому числі подача оголошень, означає згоду з користувальницькою угодою.

Ця дошка оголошень вже 15 років працює на обладнанні замовленому на сайті Сервери України

ПриватМаркет маркетплейс | оголошення Луганська та Луганської області приватних осіб та організацій (в минулому privatmarket.ua)